Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vaga a la Hispano Igualadina

Aquest mes de maig els conductors de la Hispano Igualadina han decidit fer 4 dies  de vaga a totes les delegacions que té l’empresa a  Barcelona, Reus, Vilafranca i Igualada.

La plantilla de l’empresa de transport de viatgers Hispano Igualadina ha convocat jornades de vaga per als dies 18, 21, 25 i 28 de maig, amb motiu d’"incompliments" per part de la direcció en la jornada laboral i el pagament  de remuneracions. Els treballadors també critiquen que els quadres de feina estan molt ajustats, el que redueix  els horaris de descans. Joan Filella, delegat de personal de CCOO, assenyala que els problemes van començar l’any 2009, des de que Monbus es va fer càrrec de l’empresa, i que cada vegada han anat a pitjor. Davant la convocatòria de vaga, el cap de perosnal ha traslladat una proposta de millores, però des de la representació sindical s’ha perdut la confiança, sobre tot perquè durant anys no s’han escoltat les seves reivindicacions. Segons Joan Filella, estan treballant en unes condicions que poden suposar risc per les persones i amb horaris de pas que marca l’empresa que són inassumibles de complir per que ens donen 50 minuts per arribar a Barcelona, quan en realitat és una hora justa o més si hi ha trànsit.  Tot plegat fa també que els passatgers en pateixin les conseqüències i que els conductors es trobin el problema de cara. Durant els dies de vaga la Hispano Igualadina oferirà serveis mínims similars als que ja es van dur a terme durant la vaga general del 29M

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: