Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una xerrada presenta l’objecció fiscal a la despesa militar, tot just iniciar-se la campanya de la renda d’aquest any

Un representant de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau va ser a Vilafranca la setmana passada per tal de presentar la campanya per la objecció fiscal a la despesa militar, convidat per l’Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca.

L’encarregat de fer la xerrada va ser Toni Álvarez, que va recordar que l’objecció fiscal es va iniciar a l’estat espanyol l’any 1984, i té la intenció d’evitar que una part dels impostos que es recapten es destinin a la despesa militar.
La xerrada es va fer a l’Escorxador, i Álvarex va explicar als assistents que qualsevol persona pot realitzar aquesta objecció fiscal, ja sigui els qui estan obligats a fer la declaració com aquells que no. En aquest darrer cas es pot aplicar el que es coneix com a quota zero. Álvarez recordava també que es tracta d’una acció que és alegal.

En el decurs de la seva explicació, Álvarez va mostrar com realitzar aquesta acció en el formulari de la declaració de la renda, i va mostrar també diverses declaracions d’anys anteriors en que es veia com la declaració havia estat acceptada per la delegació d’hisenda corresponent tot i la seva objecció fiscal. <br />Explicava també que, normalment, és una acció que no te repercussions negatives per qui la realitza ja que es tracta d’important molt petits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: