Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

SI presentarà un pla per desmantellar els peatges de Catalunya

Solidaritat presentarà al Grup de Treball dels Peatges del Parlament, que ha estat convocat el dia 14 de maig, una proposta política consistent "en el desmantellament dels peatges catalans que estan amortitzats, o sigui tots". Segons Solidaritat no val començar a fer estudis, presentar propostes o mocions, "donat que tot el que s’ha fet en els darrers anys no ha servit per res". Des de Solidaritat aposten perquè el govern de CiU presenti un pla de desmantellament dels peatges catalans a l’empresa Abertis.  <br />

El coordinador regional de Solidaritat Catalana, Fèlix Simón, ha anunciat aquest pla a Vilafranca, remarcant que és complementari a la força de la campanya ciutadana No vull pagar.

Solidaritat ha estat un dels dos partits polítics que des del primer moment ha fet costat i s’ha implicat totalment amb la campanya ciutadana No vull pagar. Des de Penedès Solidaritat van organitzar dues caravanes de 50 cotxes cadascuna que, després de passar per diversos municipis, van acabar als peatges de Martorell i dels Túnels del Garraf. <br />Per tant, celebren l’èxit de la mobilització massiva de milers de catalans que aquest dimarts van negar-se a pagar els peatges i estan convençuts que "tenim una revolta popular en marxa".

 

Fèlix Simón també ha volgut destacar la "generositat" dels diputats de Solidaritat que han retornat els seus teletacs al Parlament i demana que els altres 132 diputats també ho facin, especialment els d’ERC que també han fet costat a la campanya.

També critiquen l’estratègia d’Abertis i del govern de CiU "de generar por i intimidació a la ciutadania" per fer fracassar la iniciativa i afirmen que estan convençuts, després d’estudiar acuradament la llei, que la tramitació de multes és il·legal, sobretot després que a dos peatges aixequessin barreres. A més, afegeixen, que el fet de tramitar les multes li comportaria grans costos a Abertis.

Solidaritat denuncia que Abertis enganya amb la xifra donada de 2.500 participants fins a les 2 del migdia i reclama les dades reals i de tota la jornada.

El moviment ciutadà No vull pagar continua amb noves accions i des de Solidaritat Penedès ja s’han sumat al 2n #novullpagar popular del proper 20 de maig, a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda, que es farà a tots els peatges de Catalunya, País Valencià i Mallorca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: