Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de tres mil persones han estat ateses pel Servei de Foment de l’ocupació de Vilafranca durant el 2011

El context de crisi econòmica i social s’ha vist reflectit en certa mesura en la demanda que el Servei de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca ha atès durant l’any 2011.

Ara, un cop tancada la memòria, és temps de fer valoracions. I així ho han fet la regidora de Foment de l’Ocupació Maria Josep Tuyà i el cap del servei Fernando de León. En total, 3.328 persones han participat en algun dels vint programes i dos plans especials destinats a persones en situació d’atur que ha desenvolupat el servei durant el 2011. D’aquestes persones, un 80% eren de Vilafranca i un 20% de la resta de la comarca. Aquest percentatge ha variat substancialment respecte altres anys perquè els nous dispositius CRIT i Inserim només estaven adreçats a gent empadronada a Vilafranca. Pel que fa al perfil dels usuaris, un 90% són majors de 25 anys i un 69%, homes. I creix el nombre de persones de procedència extracomunitària.<br />Les noves iniciatives per l’ocupació i la inclusió, iniciades aquest 2011, es valoren positivament. El CRIT, el Centre de Recursos per a la Inclusió i el Treball, ha articulat els recursos del Servei de Foment de l’Ocupació i els Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament i ha atès 148 persones en situació d’extrema dificultat sociolaboral.
 

D’altra banda, el dispositiu Inserim que, primer cop aquest any es porta a tres bandes entre Ajuntament, l’Associació Entrem-hi i la Fundació Pro Penedès, ha tingut 132 beneficiaris. En aquest cas eren persones amb discapacitat. <br />Un dels aspectes destacats de la memòria és que més de dues centes persones han pogut participar als programes de Treball o Formació i treball com els Plans d’Ocupació, els Tallers d’Ocupació o les Cases d’Ofici, que comporten alguna modalitat de contractació laboral.<br />Pel que fa als programes de formació, el servei continuarà fomentant tot el que tingui a veure amb l’enoturisme de forma global.

Ara el Servei de Foment de l’Ocupació s’enfronta a un futur incert amb l’anunci de les retallades del govern de l’estat sobre les polítiques d’ocupació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: