Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les terrasses de bars i restaurants unificaran la seva imatge

Vilafranca unificarà la imatge de les terrasses de bar per potenciar la seva identitat enoturística.

L’estratègia de l’Ajuntament de Vilafranca per a aconseguir que la capital de l’Alt Penedès atragui el turisme continua amb la unificació de la imatge de les terrasses de bars i restaurants. En poc temps, el nombre de terrasses que hi ha a Vilafranca s’ha doblat fins a arribar a les 170, en part gràcies a la predisposició del consistori, que facilitat als establiments la seva instal·lació. Aquesta proliferació ha fet necessari la creació d’un reglament que reguli la imatge de la via pública. El reglament estableix, per exemple, que els elements del mobiliari siguin de qualitat. Les taules i cadires no podran ser de plàstic, sinó de fusta, de vímet o metàl·liques. Els parasols o tendals hauran de ser d’un sol color, sempre clar i preferiblement, crema o cru. Cap dels elements podrà contenir publicitat que no sigui del propi establiment. També es regula l’espai que poden ocupar les terrasses i el que ha de quedar lliure per als vianants en cada cas i es prohibeix que les cadires i les taules es deixin apilades a la via pública quan l’establiment estigui tancat.<br />El portaveu de l’equip de govern i regidor de governació Aureli Ruiz ha explicat que demanen un esforç d’adaptació als establiments però que l’ajuntament també treballarà per la seva banda en benefici de la imatge de la ciutat.

El reglament consta de vuit articles i divideix l’àmbit d’actuació sobre les terrasses en cinc apartats: terrasses sobre vorera, entre les que hi ha l’eix prioritari de la Rambla de Nostra Senyora i l’Avinguda de Tarragona; terrasses sobre illa de vianants, que no es podran instal·lar en hores de circulació de vehicles; espais oberts, com places i parcs; sota porxos, com en el cas de La Girada; i, finalment, sobre la calçada. En aquest darrer cas, s’ocupa el que abans eren llocs d’aparcament i s’han d’extremar les mesures de seguretat pel pas de vehicles.<br />L’Ajuntament recapta uns 100.000 euros anuals de les terrasses de bars i restaurants, però es plantegen establir bonificacions en el futur perquè, segons diuen, milloren la imatge de Vilafranca i generen activitat econòmica.

El reglament ha estat aprovat en junta de govern i les noves terrasses que entrin en funcionament l’hauran de complir, mentre que les que ja funcionaven tenen fins al 2013 per a adaptar-s’hi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: