Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès 13ena en el Ranking de Competitivtat empresarial de l’ADEG

L’Alt Penedès puja una posició en el rànquing de l’Índex ADEG de Competitivitat, mentre que el Garraf es manté igual i empitjora el Baix Penedès.

Des de l’any 2005, amb periodicitat anual, l’estudi està promogut per l’Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, ADEG, i elaborat per la consultora Actíva Prospect. Enguany rep el patrocini de "La Caixa", així com la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’agència NODE Garraf. L’informe realitza una anàlisi en profunditat dels determinants de la competitivitat de les comarques catalanes, identificant quins són els seus avantatges competitius en termes comparatius. La comarca del Barcelonès se situa per tercer any consecutiu com la comarca amb més avantatges competitius de Catalunya, les dues comarques que segueixen queden a força distància. Són el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.  L’Alt Penedès recupera la 13a posició en el rànquing comarcal. Avança, per tant, una posició respecte el 2010 i recupera la posició que ja ocupava el 2009. En el context territorial en el que s’emm arca la comarca se situa just darrera del Garraf amb una puntuació similar en l’Índex. Cardona destaca que no s’ha de confondre l’índex de competitivitat amb la situació econòmica actual de cada comarca, perquè en aquest sentit l’Alt Penedès està per damunt del Garraf amb millors índex d’atur i potencialitat. Respecte el Baix Penedès, les distàncies en la competitivitat global són molt més grans, ja que aquesta ocupa la posició 23 en el rànquing. L’Índex analitza amb especial detall les fortaleses i les febleses de les tres economies, de manera que es fa molt entenedora la dinàmica competitiva i les respectives capacitats d’atracció econòmica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: