Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’aigua de les fonts naturals de Sant Sadurní no és potable

L’analítica de l’aigua de les fonts naturals del mes de maig a Sant Sadurní indica que moltes no són aptes per al consum, com ara la de Cal Fideué.

  <br /> <br />Semestralment l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia realitza analítiques microbiològiques i d’altres paràmetres per controlar les fonts naturals del municipi d’elevada concurrència com són Cal Mota, Can Codorniu, Fideué i Monistrol d’Anoia, tal i com disposa la normativa. Els resultats dels últims anys demostren que poques vegades aquestes fonts són aptes pel consum. És per això que el servei de salut municipal va instal·lar-hi a totes el cartell d’Aigua sense garantia sanitària. Des del Departament de Salut de l’Ajuntament s’ha destacat que els últims informes del mes de maig indiquen la perillositat de consumir l’aigua de la Font de Cal Fideué per l’elevat nivell de bacteris patògens que podrien comportar risc de malalties infeccioses, per la qual cosa es demana que els vilatans i vilatanes s’abstinguin de consumir-ne. Pel que fa a la resta de fonts naturals els nivells de bacteris patògens són força baixos i no alarmants, però la presència a l’analítica d’una sola colònia de bacteris o els nivells de nitrats per sobre del límit fa que igualment sigui considerada no apta per al consum humà.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: