Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Cançó d’amor i de guerra de la Polifònica ha portat l’esplendor de la sarsuela a Vilafranca

El Teatre Casal tancava dissabte a la nit el cicle d’espectacles d’abonament, amb la sarsuela del mestre Rafael Martínez Valls "Cançó d’amor i de guerra", en una producció conjunta amb la Polifònica de Vilafranca.

<br />"Cançó d’amor i de guerra" es presentava a Vilafranca en un format de concert, amb orquestra en directe i veus solistes però tenint molt en compte la dramatització per fer arribar al públic les emocions de l’obra original. Aquesta és una sarsuela catalana en dos actes que es va convertir, l’any 1926, en el primer gran èxit del compositor valencià Rafael Martínez i Valls. Amb un text de Lluís Capdevila i Víctor Mora, l’acció succeeix en una farga del Vallespir, l’any 1793, en plena Revolució Francesa. L’argument de l’obra es basa en la història d’amor entre dos joves, l’Eloi i la Francina, que veuen com els seus destins se separen a causa d’un inesperat cop de mala sort: el fill del batlle es proposa com objectiu casar-se amb la Francina costi el que costi. El trio amorós és el fil argumental de "Cançó d’amor i de guerra", mentre que, de fons, es retrata el moment històric convuls i incert que es vivia.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: