Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV vol obrir-se i ampliar l’espai social

L’objectiu és passar de ser ‘de força d’oposició’ a alternativa de govern.

A Iniciativa per Catalunya Verds estan convençuts que, per posar fi a un retrocés social que cada vegada afecta a més àmbits i a més persones, calen unes polítiques diferents i una nova forma de fer política. Consideren que és evident que les polítiques de retallada i d’ofec del sector públic estan destruint el país i que davant d’això cal re-inventar la política, recuperar-la i presentar a la gent una alternativa viable i creïble. En aquest sentit, Bernat Villarroya destaca que a l’Alt Penedès l’assemblea "Iniciativa Oberta" es farà el dissabte 9 de juny a l’Escorxador de Vilafranca. <br />Una trobada adreçada als sectors socials i polítics que volen un canvi. Per la seva banda el coordinador comarcal d’ICV, Andreu Caralt, ha explicat que el procés ‘Iniciativa Oberta’ l’estan realitzant arreu del país amb l’objectiu d’incorporar nous actors, noves sensibilitats i nova gent, i de fer una organització "més oberta a la societat". El regidor vilafranquí, Bernat Villarroya, afegeix  que no es tracta de fer un programa electoral de centenars de pàgines sinó d’una reflexió d’enfoc global i per aquest motiu l’únic punt de partida que proposen per obrir el debat són quatre guions d’una sola pàgina. Aquests guions estan disponibles en obert a internet i tracten de  la defensa dels drets socials front a les retallades; l’alternativa al model neoliberal des de l’economia i l’ecologia; la construcció d’un ‘catalanisme popular’ alternatiu al conservador i la necessitat d’una nova cultura política.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: