Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gran Tour del Xató per descobrir la història i paisatge del Penedès

Creat per la Ruta del Xató, el Gran Tour del Xató uneix totes les poblacions que la integren mitjançant camins històrics i de vinya, pensats per anar a peu o en bicicleta.

L’objectiu és que el visitant conegui les diferències i contrastos, les tradicions, la gastronomia i el potencial paisatgístic de la zona, que va des dels penya-segats de les Costes del Garraf fins a la Serralada Prelitoral.

Els camins passen per zones protegides com el Parc Natural del Garraf o els parcs naturals del Foix i d’Olèrdola i per la Serralada Prelitoral, que voreja el Penedès per la part nord-oest del territori. Es tracta d’una ruta circular que va des de Vilafranca a Sitges, de Sitges a Vilanova, de Vilanova a Calafell i el Vendrell i que acaba, novament, a Vilafranca, passant per alguns trams del GR 92. Són recorreguts que es poden fer a peu o en bicicleta.

El Gran Tour del Xató es pot descarregar en GPS des del lloc web www.rutadelxato.com i a més, hi ha la possibilitat d’imprimir un ortofotomapa de suport de l’etapa de la ruta escollida.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: