Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es crea la nova Fundació Festa Major de Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat la creació de la Fundació Festa Major de Vilafranca que ha de permetre millorar el finançament de la festa.

El Ple de l’ajuntament de Vilafranca ha aprovat la constitució d’una nova fundació denominada Fundació Festa Major de Vilafranca amb funcions relacionades amb la promoció i difusió de la festa, la cerca i la gestió de patrocinis, ajuts i mecenatges i amb la gestió econòmica d’una festa que està oficialment classificada com a festa patrimonial d’interès nacional. L’ajuntament és fundador,  junt amb 21 persones proposades pels balls, falcons colles castelleres i coordinadora de grallers. També s’ha acordat atorgar a la nova fundació la concessió per 50 anys de l’edifici de la Casa de la Festa Major. El portaveu del govern, Aureli Ruiz, recorda que aquesta fundació és una vella reivindicació dels administradors de la festa major i també del Consell de la Festa Major, que ha de servir per millorar el finançament. El regidor d’ERC, Pep Quelart, destaca que es tracta d’un moment important pel futur de la festa. Des d’ICV, Bernat Villarroya, també considera que la fundació donarà un pas positiu. També amb un suport a la proposta el regidor del PP, Josep Ramon, alertava, però, de la necessitat de marcar bé les competències dels administradors, del consell i de la fundació de la Festa Major. En nom de la CUP, Llorenç Casanova, ho considera una necessitat històrica per alliberar als administradors, però apunta la necessitat que hi hagi un lideratge. En nom del PSC, Jordi Solà, també demanava claredat a l’hora de distribuir les funcions. La proposta es va aprovar amb el vot unànime de tot el consistori. D’altra banda el ple es va iniciar amb l’exposició de l’informe anual de la Sindica de Greuges corresponent al 2011. Glòria Valeri va demanar, com en l’informe anterior més celeritat en algunes respostes. També va demanar valentia al govern a l’hora de prendre determinades decisions per no allargar el temps d’espera d’alguns expedients. En el 2011 es van obrir 36 nous expedients, un 11% més que l’any anterior, i on ha augmentat la tasca és especialment en les consultes, moltes d’aquestes relatives a temes relacionats amb la crisi econòmica i que no són competència directa de l’ajuntament, però que denoten quines són les preocupacions de la ciutadania de Vilafranca.  L’alcalde , Pere Regull, va reconèixer qui hi ha coses que sempre cal millorar, però va fer una valoració positiva recordant que la meitat de casos resolts han estat per via de la mediació, i que en un aspecte tan sensible com en els serveis socials i ha molt pocs expedients. El ple, i com ja havíem avançat, portava també a aprovació l’increment de preus de les Llars Municipals d’Infants, que serà del 3% pel curs vinent, amb augments superiors en serveis complementaris com la primera hora d’acollida que pujarà 5€, i el menjador que pujarà 25€, amb bonificacions del 30% a les famílies amb menys recursos. En aquest cas es va aprovar amb el suport de CiU, PSC i ICV, els abstencions de la CUP i el PP, i el vot contrari d’ERC. Entre els diferents acords de ple també es va aprovar l’adhesió de l’ajuntament a la nova associació Ressò que gestionarà properament un banc d’aliments, acord que va comptar amb els suports de tots els grups excepte les abstencions de la CUP i ERC.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: