Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El quart Sopar dels Xarel·los canvia d’emplaçament i estrena els nous usos del Claustre de Sant Francesc

La quarta edició del Sopar dels Xarel·los, organitzat pel restaurant El Gat Blau sota l’apadrinament de la DO Penedès, estrenarà el proper dissabte 2 de juny l’espai del Claustre de Sant Francesc amb els nous usos que li vol donar l’Ajuntament de Vilafranca.

El sopar passarà de celebrar-se a la Capella de Sant Pelegrí del Museu a aquest nou emplaçament, ara que es traslladaran els usuaris de la residència Sant Francesc, situada just al costat del Claustre.<br />L’Olga Guasch, organitzadora del Sopar dels Xarel·los, ha valorat durant la presentació de la quarta edició la importància de l’espai on es desenvolupa l’acte.
 

El Sopar dels Xarel·los va néixer l’any 2009 amb l’objectiu de demostrar les àmplies possibilitats d’aquesta varietat de raïm típica del Penedès. El restaurant El Gat Blau de Vilafranca elabora cinc plats diferents que són combinats amb cinc vins fets exclusivament amb xarel·lo de cellers de la DO Penedès.

Des de la DO Penedès, Josep Ribas ha destacat la versatilitat del xarel·lo i el fet que la seva potenciació ha estat un encert per donar embranzida a la denominació d’origen i als cellers que en formen part.

Els plats que se serviran durant el sopar són, de moment, una sorpresa. Pel que fa als vins, hi haurà el Duc de Foix Xarel·lo de COVIDES, l’escumós Serenor de Mas Can Colomé i Vittios, un vi dolç versàtil i de verema tardana de Torelló. El quart vi és el Gran Clot dels Oms Xarel·lo, de la Finca Ca n’Estella i, el cinquè, encara està pendent de confirmació.<br />Les persones interessades a participar en el sopar poden posar-se en contacte amb el restaurant El Gat Blau, al telèfon 93 890 41 26. Allà els facilitaran un número de compte on fer l’ingrés de 40 euros per persona que costa el sopar. Aquest any s’espera una participació similar a la d’edicions anteriors, amb una mitjana de setanta comensals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: