Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC denuncia que la supressió del Partit Judicial de Vilafranca suposaria una clara pèrdua de capitalitat

El passat 3 de maig, el Consell General del Poder Judicial va presentar les bases de reordenació dels partits judicials. Segons aquest document, es proposa la supressió del partit judicial de Vilafranca del Penedès i aquest passaria a dependre de Vilanova i la Geltrú. De manera que Vilafranca perdria els cinc jutjats de primera instància i instrucció per tenir només serveis primaris a mode de jutjat de pau.

<br />Els arguments d’aquesta reordenació cal buscar-los en dos criteris bàsics: donar servei a un mínim de 100.000 habitants, requisit que Vilafranca compleix tenint en compte que cobreix tota la comarca excepte Castellet i La Gornal, i tenir vuit jutjats. En aquest cas, la capital de l’Alt Penedès no acompleix el requisit, ja que només té cinc jutjats, tot i que, segons recorden els socialistes, l’augment del número de jutjats ha estat sempre una de les seves reivindicacions. Ara, el PSC vol començar-se a moure per evitar que la proposta del Consell General de Poder Judicial tiri endavant perquè consideren que suposaria una clara pèrdua de capitalitat per Vilafranca.
 

En el cas que la proposta fos una realitat, els ciutadans s’haurien de desplaçar a fora per a la majoria de serveis, mentre que a Vilafranca quedarien les funcions del jutjat de pau i el registre, bàsicament.

El grup municipal socialista ha parlat amb l’equip de govern de Vilafranca i també informarà sobre aquesta qüestió abans del ple a la resta de grups municipals, però no ha presentat cap moció al respecte per no allargar més l’ordre del dia.<br />Els socialistes també han recordat que, si Vilafranca perd els jutjats de primera instància i instrucció, també perd la possibilitat de ser una ciutat referent a l’àmbit de la vegueria Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: