Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El catorzè premi de narrativa El Lector de l’Odissea resisteix la crisi amb la voluntat d’arribar a tot el món

El premi literari mantindrà en aquesta nova edició l’esperit de sempre i la seva naturalesa, marcada perquè són els lectors els qui jutgen les obres. Però es tanca una etapa i comença una de nova.

S’anomena "L’Odissea al món" i és la creació de grups virtuals que participin en el procés de tria de les obres finalistes a través d’internet. Per tant, la catorzena edició del premi s’obre als lectors de tot el món que hi vulguin participar. Aquesta és la novetat principal junt amb la disminució de l’aportació que fa Edicions Proa, fins ara principal patrocinador del premi amb l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal i el Consell dels Cent Lectors. La dotació passa de 13.000 euros a 10.000.
 

De moment, el certamen ha rebut tres obres, la primera de les quals ha estat destapada davant dels mitjans durant la roda de premsa de presentació. Es titula "L’illa bipolar". A aquest títol se sumaran molts altres que aniran arribant a la llibreria L’Odissea fins al 31 de maig. A partir de l’11 de juny tindrà lloc la primera fase de lectura, que s’iniciarà amb una trobada a l’Escorxador per configurar els grups. Paral·lelament, a través d’una xarxa social creada especialment pel premi, s’afegiran un màxim de quatre grups de vuit persones cadascun que també participaran al debat.

El procés de selecció de les obres per part dels lectors continuarà fins al mes de setembre. Serà llavors quan es designin les obres finalistes i els dos representants del Consell de Cent Lectors que formaran part del jurat final; un jurat que s’acabarà de tancar properament.<br />A l’octubre, el dia 26, es farà la festa de lliurament del premi a l’Auditori Municipal de Vilafranca i l’obra guanyadora serà publicada per Proa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: