Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torna a crèixer l’atur a l’Alt Penedès.

Malgrat la tònica de millora a Catalunya, l’atur a l’Alt Penedès ha registrat un lleuger increment també el mes de març.

En canvi la comarca del Baix Penedès, tot i tenir un índex d’atur molt més elevat, ha aconseguit reduir lleugerament la llista d’aturats. Les dades d’atur del mes passat a l’Alt Penedès se situen en 8.948 persones, 22 persones més que al mes de febrer. Es tracta d’un lleuger augment, però que si el sumem al degoteig dels darrers mesos, situa l’índex d’atur de la comarca molt a prop del 16%. Per municipis Vilafranca ha vist incrementar el nombre d’aturats en 17 persones més arribant a les 3.866 sense feina. A Sant Sadurní l’augment ha estat de dues persones, amb 851 aturats, als Monjos hi ha 708 aturats, tres persones més que al febrer, i a Gelida s’ha reduït l’atur en 22 persones, amb 538 aturats al març d’aquest 2012. Aquestes dades indiquen que a l’Alt Penedès es produeix en els darrers mesos un degoteig moderat però sostingut que està afectant al sector industrial, que fins ara havia aguantat la situació de crisi. D’altra banda la comarca del Baix Penedès, molt més afectada per la crisi i amb índex d’atur més elevats, ha pogut respirar molt lleugerament el mes de març, potser per la proximitat de la Setmana Santa i el que comporta això en una comarca on el turisme té un pes important. Al conjunt del Baix Penedès l’atur s’ha reduït en el darrer mes en 55 persones , amb un una xifra de 11.485 aturats, mentre que al Vendrell els aturats són 4.536, 14 menys que el mes anterior.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: