Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Som Energia ha presentat el seu projecte d’energies renovables

El col·lectiu ecologista Bosc Verd i l’Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca van convidar la cooperativa Som Energia a Vilafranca a oferir una xerrada informativa sobre la viabilitat de la implantació, la producció i el consum de l’energia renovable. <br />

Som Energia ja compta amb 3 socis a Vilafranca, un dels quals és David Franquesa. Membres de la cooperativa de Sitges i Vilanova, amb més experiència, van conduir la xerrada, dissabte, a l’Escorxador.

L’objectiu dels socis d’aquesta cooperativa sense ànim de lucre és reunir milers de persones per canviar el model energètic actual i treballar junts per assolir un model 100% renovable.<br />Passar-se a l’energia verda de Som Energia és relativament senzill i ni tan sols cal fer canvi de comptador, com explica Franquesa.

Les energies renovables que ofereixen són el biogàs, la solar o la eòlica, entre d’altres. En definitiva, energia certificada 100% renovable, sense cap sobrecost per al client. Som Energia compra al mercat l’energia elèctrica que els socis consumeixen i utilitza la xarxa elèctrica existent per distribuir-la.

Som Energia també té per objectiu generar tanta energia renovable com consum tinguin els seus socis-consumidors, engegant projectes de generació de manera independent.

Per Franquesa tot són avantatges i en el marc de la xerrada ens explicava les motivacions que l’havien dut a canviar a l’energia verda.

La filosofia de Som Energia és no esperar que els governs facin una aposta decidida per l’energia neta i iniciar els canvis, creant un moviment social a favor de les renovables i la participació ciutadana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: