Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní serà punt del Servei d’Orientació Jurídica

La Diputació de Barcelona posa en funcionament 10 nous punts supramunicipals d’assessorament jurídic per a persones usuàries de serveis socials, que se sumen als 23 existents, passant així a una cobertura de 222 municipis de la demarcació. <br />

El nou punt d’assessorament jurídic de la capital del cava, que entrarà en funcionament el 15 de maig, donarà cobertura a 14 municipis de l’entorn: Font-Rubí, Gelida, La Granada, Mediona, El Pla, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Santa Fe, Subirats i Torrelavit.

Des del Servei d’Orientació Jurídica s’oferirà un assessorament especialitzat a persones que es troben amb problemes derivats del context de crisi econòmica, com explica el regidor d’Acció Social, Francesc Sáez.

A Sant Sadurní, el Servei d’Atenció Jurídica funcionarà els dijous per la tarda.

Les persones usuàries disposaran d’una cita prèvia mitjançant derivació dels equips de serveis socials municipals i seran ateses per lletrats adscrits als respectius col·legis d’advocats. En la cita es farà una primera orientació, no directiva i gratuïta, sobre la problemàtica plantejada i si es donen les condicions legals necessàries, es tramitarà l’expedient per al reconeixement de la justícia gratuïta i l’assignació d’un advocat d’ofici.

Al llarg dels darrers dos anys, el SOJ ha atès prop de 9.500 persones en temes com ara: impagament de crèdits hipotecaris, arrendaments, desnonaments, reclamació de deutes i també consultes sobre dret de família.

D’altra banda, Sant Sadurní ha presentat els resultats del programa "Els serveis socials Més a prop" que permet informar les persones més grans de 80 anys dels serveis i prestacions socials municipals i valorar la seva situació personal. Aquest és el tercer any que Sant Sadurní participa en el programa i s’han entrevistat 42 persones.

Les dades que se n’extreuen permeten, també, conèixer la situació de la gent més gran i ajuden a planificar nous serveis i a optimitzar els ja existents, com explica el regidor Francesc Sáez.

Dels 42 avis entrevistats, un 19% presenten dependència lleugera per realitzar les activitats instrumentals de la vida diària i un 14%, moderada o severa. La majoria expressen que necessiten suport per utilitzar els mitjans de transport, anar a comprar i preparar el menjar. A més, un 31% expressa que té por a patir caigudes.

En la seva majoria, un 76%, volen seguir vivint a casa seva amb atenció i cures, el que fa necessari serveis de suport.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: