Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Portes obertes a les llars i incertesa sobre els preus públics

Les jornades de portes obertes a les llars municipals d’infants se celebren aquesta setmana enmig de la incertesa sobre les quotes.

Les famílies encara no saben el que hauran de pagar mensualment per portar els fills a les llars municipals d’infants. El preu de cada plaça varia en funció de l’edat dels nens i està finançada en part per la Generalitat, en part per l’Ajuntament i en part per les famílies. Aquest curs, la mensualitat de les famílies es divideix en sis trams segons la renda familiar per càpita i va dels 16 euros com a mínim fins als 185 com a màxim contant les tres franges d’edat, de 0 a 1 any, d’un a dos i de dos a tres. Però ara que el Departament d’Educació de la Generalitat no garanteix la seva part, caldrà veure què es fa amb el servei i qui assumeix el cost afegit que es produeixi. De moment, el ple municipal de l’ajuntament de Vilafranca té aquest assumpte a l’agenda i ha d’aprovar les modificacions de l’ordenança relativa als preus públics d’escolarització en llars municipals d’infants. Enmig d’aquesta incertesa, les llars municipals d’infants de Vilafranca estan celebrant aquesta setmana jornades de portes obertes.

Les portes obertes tenen l’objectiu de mostrar l’oferta educativa de les llars municipals, així com les seves instal·lacions. El personal educador està a disposició de les famílies per aclarir possibles dubtes tant en relació a la formalització de la preinscripció com a aspectes de caire educatiu i d’organització.

A la llar L’Enxaneta expliquen les peculiaritats del seu projecte educatiu, molt basat en què els nens puguin experimentar lliurement i en un ambient relaxat. Aquesta llar ha guanyat recentment l’espai remodelat de la Plaça Fèlix Mestre, on està situada, i l’aprofita per fer-hi activitats a l’exterior.

Les jornades de portes obertes s’estan fent a les quatre llars municipals d’infants: a banda de l’Enxaneta, les llars Sol Solet, Lola Anglada i el Parquet. El període de preinscripció d’alumnes per al curs 2012/2013 tindrà lloc entre el 21 de maig i l’1 de juny, ambdós inclosos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: