Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ACAPS Wilaia Alt Penedès davant el mur de la vergonya

Membres de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès, durant les vacances de Setmana Santa, han fet una estada solidària als campaments de refugiats sahrauís en un projecte de formació de voluntariat juvenil i de col·laboració amb les víctimes de les mines.

<br />El projecte "Les mines al Sàhara Occidental" compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i es va iniciar a finals de l’any passat. El projecte també preveu l’edició d’una publicació que informi a la població que transita en zona de perill per mines o artefactes explosius. Les víctimes de les mines i els artefactes explosius són una realitat quotidiana als territoris dels Sàhara Occidental alliberats pel Front Polisario, especialment en escenaris bèl·lics o a l’entorn del mur defensiu del Marroc. Durant l’estada als campaments de refugiats, la delegació penedesenca va participar la manifestació "Columna dels mil" de denúncia davant del "Mur de la Vergonya". Es tracta d’un mur defensiu de 2.700 km construït pel Marroc. El mur s’ha creat per defensar-se dels atacs constants dels sahrauís i divideix en dos territoris el Sàhara Occidental, consumant l’ocupació del Marroc per la força del territori sahrauís. Els organismes internacionals xifren que hi ha entre 7 i 10 milions de mines a l’entorn del mur.<br /> 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: