Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La colla Jove de Vilafranca ha plantat els primers castells de set de la temporada

Dissabte la Colla Jove Xiquets de Vilafranca va celebrar a la Plaça de la Vila , la diada castellera de Sant Jordi, la seva segona sortida de la temporada, assolint a la primera els seus dos màxims castells, el 4 de 7 en primera ronda i el 3 de 7 en segona ronda.

La diada castellera no va donar per més i va haver de ser suspesa, després de patir una primera interrupció d’uns 15 minuts, degut a la pluja que, finalment, no va permetre acabar una diada que havia començat molt bé pels vilafranquins. El president de la colla, Manel Trias, recorda que l’any passat es van presentar a la vila per Sant Jordi amb el seu primer castell de set i que han decidit mantenir per aquestes dates una diada a la vila. Des de la colla fan un balanç molt positiu del seu primer any, amb 14 castells de set i uns 170 socis, i ara plategen la segona temporada amb el repte de la consolidació. El plantejament per aquesta temporada és el d’assolir castells de set i mig i normalitzar-se socialment. Pel que fa a la diada d’aquest dissabte acompanyaven la colla vilafranquina els Castellers de Cerdanyola i els Nois de la Torre. Sota un cel ennuvolat i premonitori de l’aigua que cauria, els locals van començar la diada descarregant un segur 4 de 7. En segona ronda, la colla va aixecar un 3 de 7 també amb molt bones mides i amb convicció. Ambdós castells van ser molt celebrats per la colla al ser els primers de l’any. I aquí es va acabar la diada pels locals ja que es va suspendre per la pluja que ja va començar a caure amb molta empenta. Les colles convidades van tenir menys sort i tan sols van poder fer un castell cadascuna. Els Nois de la Torre van fer un segur 3 de 7 i els Castellers de Cerdanyola van fer un intent desmuntat de 4 de 7 i un 3 de 6 en repetició de la primera ronda. La colla va presentar, per la diada de Sant Jordi una peça de ceràmica commemorativa de les seves diades castelleres, record que s’acostuma a lliurar a les colles convidades. La peça ha estat creada i elaborada per la ceramista Rebeca Puértolas, de l’espai creatiu Zenc i representa la silueta d’un castell conformada amb les lletres del nom de la colla, disseny que va fer sobre el paper la Nati Tàpia, castellera de la Colla Jove, i que ara ha pres forma en relleu gràcies a la ceramista de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: