Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

III Trobada d’Estudiosos del Foix

El 31 de maig tindrà lloc al Castell de Castellet la III Trobada d’Estudiosos del Foix, organitzada per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona  i la Fundació Abertis.

<br />Per tercera vegada s’organitza la Trobada d’Estudiosos del Foix per posar en comú els treballs duts a terme per tots els estudiosos del riu Foix i el seu entorn.  El termini d’inscripció, que és lliure i gratuita, acaba l’11 de maig, així com la presentació de comunicacions.  Durant els vuit anys que van des de la primera trobada del 2004 fins a l’actualitat, la gestió del parc ha donat importants fruits, entre ells l’aprovació d’un pla especial adaptat als nous temps, a les noves figures de protecció i als resultats dels estudis que s’han anat fent des del parc directament o col laborant amb entitats o investigadors de les diferents branques de coneixement que conflueixen en aquest entorn. El Consorci del Parc del Foix té com a objectiu la gestió del parc, que actualment protegeix 3.100 ha de bosc, conreus, riu i aiguamoll. La voluntat del parc és fer extensiu el seu àmbit d’influència a la resta del riu Foix i la seva conca, al menys pel que fa a la influència positiva dels estudis de seguiment, divulgació i conservació del patrimoni. <br />A banda de la millora en la gestió del parc que suposa el nou pla especial, també podem dir que hem aconseguit importants èxits en la protecció de la fauna amb la millora de l’entorn de l’àliga cuabarrada i la recuperació de la població d’òlibes al parc. Malgrat tot, encara hi ha molta feina per fer, molts estudis per endegar i molts coneixements per divulgar. Desgraciadament també existeixen amenaces que cal frenar, com la contaminació del riu, afortunadament decreixent des de fa anys, els efectes de la sequera i la sobreexplotació d’aqüífers de la conca que minven el cabal del riu. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: