Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francesc Canosa ha presentat a Vilafranca les memòries d’UDC

Amb el nom de "Entre el sabre i la bomba", el periodista i professor universitari Francesc Canosa ha escrit la història d’Unió Democràtica de Catalunya entre el 1931 i el 1980. El volum forma part del projecte Memòria Viva que també ha comportat l’audiovisualització de la història d’UDC, una iniciativa pionera a l’estat espanyol. <br />

El llibre comença amb el naixement d’Unió, l’any 1931, i acaba amb la Transició, després d’explicar quatre grans períodes de la història d’aquest país: la República, la Guerra Civil, el Franquisme i la Transició.

En la presentació del llibre, dilluns a l’Odissea, Francesc Canosa el definia com un reportatge o fins i tot com una "road movie".

El partit, nascut el 1931, i el país s’empaiten i s’emmirallen, segons Canosa. Aquestes memòries d’UDC són, també, les memòries de Catalunya. El llibre explica la República, la Guerra, el Franquisme, la Transició i, enmig, el testimoni de persones que expliquen un partit i un país, no explicat: frontissa.

Segons Canosa, no es pot entendre la història de Catalunya sense UDC.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: