Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el "Libre de plantar vinyes e arbres…"

Es tracta d’un manuscrit copiat per un escrivà anònim del Maestrat a finals del segle XV, a partir d’una obra prèvia desconeguda. El primer llibre d’aquest tractat d’agricultura pràctica està dedicat a les feines de la vinya i el llibre sisè tracta sobre l’elaboració dels vins. <br />

Escrit en un català concís i directe que conté molts trets dialectals de les Terres de l’Ebre i del nord del País Valencià, és un text curiós de gran valor per a la història dels dialectes catalans i un document remarcable en la història dels textos agronòmics catalans.

El manuscrit ha estat editat per la Universitat de Barcelona, el Ministeri de Ciència i Innovació i Publicacions de l’Abadia de Montserrat, i és el primer d’una sèrie de textos que es publicaran dins el projecte Scripta.

La presentació tindrà lloc aquest divendres i anirà a càrrec de Xavier Luna i M. Àngels Massip, professors de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona, i el president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat.  L’acte es farà a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, a les 8 del vespre.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: