Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El postgrau de gestió en empreses vitivinícoles forma professionals per un sector en creixement tot i la crisi

Una dotzena d’alumnes estan participant des de finals de març i fins al desembre a la quarta edició del postgrau en gestió d’empreses vitivinícoles que organitza la Fundació Universitària del Bages, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la col·laboració de l’INCAVI.

Precisament les instal·lacions de l’Institut Català de la Vinya i del Vi acollien una de les sessions del postgrau.<br />El curs és únic a Espanya i serveix per repassar les àrees funcionals de l’empresa vitivinícola: des del màrqueting passant per les operacions, els recursos humans, la fiscalitat, el packaging o la marca. <br />Segons el director del postgrau Marc Bernadich, faltava una formació transversal en un sector amb tantes especificitats com el del vi.
 

El sector vitivinícola està resistint la crisi i fins i tot creix en aquest entorn hostil. Segons Bernadich, la clau està en l’exportació i en la competitivitat del sector.

Pel postgrau en gestió d’empreses vitivinícoles han passat, al llarg de les diferents edicions, enòlegs, empresaris, economistes, psicòlegs o diplomats en turisme, per exemple. <br />Però, últimament també hi ha apassionats del món del vi que senzillament decideixen reciclar-se abordant aquest sector. En total, una setantena de persones han fet el postgrau que, els ha servit, en alguns casos per obrir bodega pròpia o per passar a un nivell jeràrquic superior dins l’empresa. La majoria són del Penedès, tot i que també hi ha alumnes de Barcelona, el pla del Bages o les terres de Lleida. En altres edicions hi ha hagut participació de japonesos i nordamericans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: