Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El perfil del voluntariat de la Creu Roja ha variat en els darrers anys a causa de la crisi econòmica

La conjuntura econòmica dels darrers quatre anys i mig està provocant canvis notables en la nostra societat que també tenen la seva traducció en entitats com la Creu Roja, que es fonamenta en el seu voluntariat.

Moltes persones que s’han quedat a l’atur han decidit dedicar el seu temps a projectes d’intervenció social que porta l’entitat a Vilafranca. D’aquesta manera, el perfil dels voluntaris s’ha diversificat i també ha donat cabuda a persones prejubilades que volen fer alguna cosa per la gent que ho està passant malament. La Rut Talavera és la coordinadora de la Creu Roja a l’Alt Penedès.
 

A Creu Roja desenvolupen, entre moltes altres coses, diversos projectes d’intervenció social que permeten un respir a famílies amb pocs recursos, a persones grans o a persones immigrants recent arribades.<br />L’Edy Espinosa és voluntari des del mes de juliol, quan es va quedar a l’atur i fa acompanyaments a persones grans.

Un altre dels voluntaris de l’entitat és el Josep Curto, que s’encarrega de repartir els àpats a domicili gestionats pels Serveis Socials de Vilafranca.

Curto és el voluntari de Creu Roja en actiu més antic Catalunya. Aquest mes d’abril fa 62 anys que col·labora oficialment amb l’entitat i sempre diu que porta la Creu Roja al cor.

Curto ha estat testimoni excepcional de l’evolució de la Creu Roja i de les tasques que ha desenvolupat l’entitat al llarg d’aquests darrers seixanta dos anys. Entre els seus records hi ha els simulacres d’accidents d’avió i de batudes per la muntanya que feien els voluntaris quan ell era jove. Ara, les coses han canviat i Creu Roja s’ha especialitzat en donar suport als sectors socials més febles.

Creu Roja Alt Penedès ha experimentat un augment de l’activitat, especialment des del 2009, que es pot assumir gràcies a la incorporació de nous voluntaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: