Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El millor inici de temporada pels Xicots

El passat diumenge a Altafulla, els Xicots de Vilafranca han completat la millor actuació d’inici de temporada de la seva història descarregant dos castells de 7 i mig, el cinc i el 4 de 7 amb agulla, el 3 de 7 i el pilar de 5.

Els assajos de pretemporada han començat a donar els primers fruits ja en la primera actuació de l’any. L’alta assistència i el bon ritme de proves tant en els assajos de canalla com en els generals han permès dur a plaça els primers castells de 7 i mig de manera solvent. L’actuació va començar puntualment a dos quarts d’una al mig a la plaça Martí i Royo d’Altafulla  en el marc de la Diada de Primavera que organitzaven els castellers d’Altafulla i on, a part de la colla amfitriona i els Xicots, també hi participaven la colla tarragonina dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Es Xicots van obrir plaça amb el 4 de 7 amb agulla que es va agafar amb bones mides i es va llançar amunt sense dubtes completant-lo sense problemes. En la segona ronda s’atacà el plat fort del dia, el 5 de 7, que igual que el primer es carregar i descarregar amb molta seguretat. Tancant les rondes de castells es va fer un 3 de 7 també de bella execució. En la ronda de pilars s’hi va descarregar un de cinc on s’hi estrenava un segon.<br />La manera en que es van executar els castells, sobretot els de gama alta de 7, amb configuracions alleugerides de tronc, la decisió de la canalla, sobretot de la que s’estrenava i el bon funcionament de les pinyes van fer sortir els Xicots molt satisfets de plaça i amb la sensació de que aquest pot ser un molt bon any casteller.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: