Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Centre de Documentació de VINSEUM obre les seves portes i culmina el procés de remodelació de la Casa Amiguet

Després de tres anys tancat per reformes en l’immoble, el nou Centre de Documentació de VINSEUM ha obert les seves portes amb la voluntat de convertir-se en un espai útil a la societat. La reforma ha permès guanyar en espai d’emmagatzematge, millorar les condicions de conservació i oferir millor servei als usuaris.

Hi ha vuit punts de consultes per als dos dipòsits d’arxiu. D’una banda la Biblioteca, amb el fons de la vinya i el vi, el fons Emili Giralt i la col·lecció local i, de l’altra, l’Arxiu i l’Hemeroteca, amb l’arxiu musical, l’arxiu del VINSEUM, el de fons personal i d’institucions, i els documents de gran format i hemeroteca. El president de Vinseum, Pep Soler destaca que els fons documental és importantíssim i obre noves línies d’investigació en tots els camps que toca.
En total, les noves instal·lacions permetran guardar prop d’un quilòmetre i mig de documents de tota mena en les condicions de conservació i humitat adequades. Des d’avui mateix, el Centre de Documentació de VINSEUM ja funcionarà amb normalitat. D’aquesta manera culmina el procés de remodelació de la Casa Amiguet, al cèntric carrer de la Palma de Vilafranca.

El nou Centre de Documentació s’instal·la a l’edifici ja ocupat per la sala d’estudi i per sis pisos de caràcter social que l’ajuntament de Vilafranca ha remodelat en els darrers anys a través de diversos plans d’ocupació. En aquest sentit, l’alcalde Pere Regull destaca que s’ha fet un bon ús del diner públic.

El Centre de Documentació de VINSEUM oferirà una jornada de portes obertes per Sant Jordi amb visites guiades a les onze, a les quatre i a dos quarts de sis de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: