Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Augmenten les visites i els préstecs a les biblioteques de la comarca mentre s’accentua la necessitat de nous equipaments

Durant l’any 2011, les biblioteques de l’Alt Penedès adscrites a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona van rebre més de 280.000 visites i s’hi van realitzar uns 240.000 préstecs.

Aquesta xifra suposa al voltant de mil préstecs diaris. Comparativament, les quatre biblioteques i dos bibliobusos que donen servei a l’Alt Penedès van realitzar més de 8.000 préstecs més que l’any 2010.<br />La Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca va rebre més de 130.000 visites durant el 2011 i va incrementar notablement els usos del servei d’internet, sobretot els de wifi. Es van fer més d’un miler de carnets més fins al punt que un 57% de la població de Vilafranca ja en té. També han augmentat les activitats que ha acollit l’equipament, més de 150 amb la participació de quatre mil persones, moltes d’elles provinents d’escoles, ja que hi ha hagut un increment del 67% de visites escolars.<br />Aquest creixement en visites, préstecs i activitats, generalitzat a tot l’Alt Penedès, fa palesa la necessitat de nous equipaments en ple període de crisi econòmica i amb projectes com la segona biblioteca de Vilafranca aturats.<br />Núria del Campo és la cap de zona de les biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf i la directora de la Torras i Bages.
 

Les biblioteques no han crescut ni en nous equipaments ni en personal i se les empesquen com poden per atraure activitat, majoritàriament relacionada amb la literatura.

El nivell d’adequació de la comarca de l’Alt Penedès, segons el mapa de lectura pública de Catalunya, segueix sent baix, malgrat que tots els municipis excepte Pontons tenen cobertura; bé a través de les quatre biblioteques que hi ha a la comarca o bé a través dels bibliobusos, que cobreixen els municipis de menys de tres mil habitants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: