Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Acte institucional del Dia de Sant Jordi

El periodista Vicent Sanchis reclama el treball conjunt de totes les zones de parla catalana per garantir la seva supervivència.

La conferència institucional de la Diada de Sant Jordi a l’ajuntament de Vilafranca ha anat aquest any a càrrec del periodista Vicent Sanchis. Sota el títol Sant Jordi, nostre patró, reintegreu-nos la llengua!, Sanchis va plantejar la situació de present que viu la llengua catalana en diversos àmbits, però sobre tot en els mitjans de comunicació, que són els que tenen més influència social. Ho va fer des de la perspectiva del conjunt de territoris de parla catalana i advertint que és cosa de tots el treballar pel futur de la llengua. Sanchis afirma que en trenta anys s’ha avançat molt en temes relacionats amb l’ús de la llengua però ara ens trobem en una situació de retrocès. Un dels factors pot ser el de l’onada de nova immigració i aquí cal un esforç de tots els ciutadans catalanoparlants que haurein d’adreçar-se als seus interlocutors en català. Sanchis, nascut a València el 1961, és Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor de català de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de València. Actualment és professor de Periodisme a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.  L’alcalde, Pere Regull, va felicitar al conferenciant, destacant la seva procedència valenciana, i també va assenyalar la riquesa que té Catalunya en l’àmbit cultural i com a mostra l’activitat que es va viure a Vilafranca al voltant de la Diada de Sant Jordi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: