Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

11 mocions de CC en defensa dels drets de plantació de vinya

Des del passat mes d’octubre, la sectorial de la vinya de JARC-COAG està promovent l’aprovació d’una moció als Consells Comarcals ubicats en comarques vitícoles catalanes per tal de denunciar la desaparició dels drets de plantació de vinya que preveu l’OCM vitivinícola. <br />

JARC ja disposa d’11 mocions, entre les quals hi ha els Consells Comarcals de l’Alt i el Baix Penedès, que representen 286 municipis catalans on la viticultura hi és molt present.

Aquestes mocions -juntament a les que arribin els propers dies- s’afegiran a les que s’han recollit des de la resta d’organitzacions agràries espanyoles adscrites a COAG i es faran arribar tant al Ministeri d’Agricultura com a la Comissió Europea.

La OCM vitivinícola preveu la desaparició dels drets de plantació de vinya el 2015, o com a molt tard el 2018. Des d’Espanya, França i Itàlia s’ha fet un front comú per demanar a la Comissió que finalment no s’executi la liberalització dels drets de plantació de vinya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: