Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca pot fer front als pagaments de proveïdors

 L’Ajuntament no demanarà cap crèdit a l’estat.

Coincidint amb el final del termini perquè els ajuntaments informin dels deutes pendents que tenen amb els proveïdors davant del Ministeri d’Hisenda, els principals consistoris catalans han fet públiques les seves xifres. Amb les dades disponibles fins ara, l’Ajuntament del Vendrell és el més endeutat de Catalunya i acumula 23 milions d’euros de factures impagades.  Aquest dijous era l’últim dia perquè els consistoris informessin  el govern espanyol de la quantitat que deuen als seus proveïdors per poder beneficiar-se del pla d’ajudes ideat per l’executiu central. El projecte estipula que, un cop se sàpiga el volum de deute dels ajuntaments d’arreu de l’estat, l’ICO i la banca puguin avançar aquest import als proveïdors pendents de cobrar, a través de crèdits a deu anys i amb un tipus d’interès del 5%.  L’ajuntament de Vilafranca ha declarat que el deute a proveïdors és de 235.000 euros, però que quedarà saldat abans de fi de mes. Per tant, no haurà de fer cap pla d’ajust, ni demanar cap credit. En canvi la xifra més elevada de les presentades és la de l’Ajuntament del Vendrell, que deu més de 23 milions d’euros i s’està elaborant un pla d’ajust per al període 2012-2022 que permeti estalviar i tornar els diners que el govern espanyol avançarà als proveïdors a través de les entitats financeres.  Per la seva banda l’Ajuntament d’Igualada ha fet una llista d’un miler de factures, per valor de prop de 3 milions d’euros. Impagats, relativament recents, de l’últim trimestre del 2011, que el consistori estava a punt de pagar. Ara, al presentar-los a Hisenda, els pagaments tornaran a endarrerir-se, com a mínim, fins al maig.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: