Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Puig parla sobre la futura llei sobre l’ús de l’espai públic a Vilafranca

El Conseller Felip Puig creu que la futura llei sobre l’ús de l’espai públic per evitar conductes incíviques proporcionarà un marc de referència als ajuntaments.

El conseller d’Interior ha assistit com a convidat a la reunió de la junta de seguretat local de Vilafranca. Els responsables dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de la capital de l’Alt Penedès han exposat al conseller la situació de la seguretat ciutadana i l’evolució de la delinqüència a la ciutat. Segons la memòria de la Policia Local, el nombre de delictes i faltes se situa a la baixa entorn d’un 2% respecte l’any anterior i hi ha una major eficiència en la resolució de casos i el nombre de detencions.<br />Però les conductes incíviques que es produeixen als espais públics, fruit d’una crispació social creixent, han augmentat. Molts ajuntaments, com és el cas de Vilafranca, estan treballant precisament en la creació d’una ordenança de civisme per acabar amb brutícies, sorolls i una major sensació d’inseguretat. Però el Conseller Felip Puig ha apuntat que la futura llei sobre l’ús de l’espai públic, que s’ha d’elaborar al Parlament durant els propers mesos, proporcionarà un marc de referència als ajuntaments, tant si desenvolupen ordenances de civisme com si no.

Per la seva part, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull ha destacat la importància que té ara per ara per la vila el civisme.

La memòria de la policia local, amb més actuacions dels agents de proximitat, ha acabat de mostrar la direcció que ha de seguir el consistori en aquesta matèria i ha posat l’ordenança de civisme al capdavant de l’agenda.

L’alcalde ha dit que espera obtenir consens polític per a tirar endavant l’ordenança.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: