Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ampa de l’escola Els Pins creu que la Generalitat ha falsejat dades

Segons l’Ampa de l’escola el Departament d’Ensenyament imposa tancar Els Pins "falsejant dades" i en contra de la voluntat de totes les famílies.

 

El Departament d’Ensenyament ha decidit tancar l’escola Els Pins de Moja i traslladar els seus alumnes a l’escola Circell el curs vinent. L’AMPA referma el compromís de seguir treballant per la qualitat de l’escola pública del municipi, vetllant perquè  la zona de Moja-Daltmar tingui dues línies consolidades d’escolarització amb els seus espais i dotació de personal corresponents. També considera que el Departament "ha falsejat dades" per a justificar el tancament de l’escola. Així, en el dossier de la compareixença de la consellera de divendres passat s’assenyala que per la preinscripció del curs 2014-15 hi hauran 35 infants de 3 anys a Olèrdola quan l’alcalde d’Olèrdola i l’AMPA dels Pins van exposar el passat desembre als Serveis Territorials del Departament que ja es portaven 45 naixements registrats el 2011 i l’any es tancava amb 47 infants nascuts. A diferència del que es mostra en la simulació del Departament, les dades reals marquen que el 2011 continua una tendència a l’alça represa pels naixements del 2010. La perspectiva de creixement es refermaria en els següents anys si es té en compte la recent aprovació definitiva del sector urbanístic de La Plana de Moja i el proper aixecament de la suspensió de concedir llicències per construir a Daltmar. L’AMPA ha recordat que aquestes dades fonamenten l’estudi amb deteniment i el coneixement del municipi de la viabilitat de l’escola,  tal i com recull un acord dels pressupostos d’aquest 2012 "però la conselleria ha tingut molta presa i ha preferit tancar una escola amb 6 anys de funcionament, quan mantenir-la no li hagués suposat cap increment de costos".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: