Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca tanca l’any 2011 amb superàvit, tot i haver ingressat prop de 3 milions d’€ menys del previst

El plenari de l’Ajuntament de dimarts servirà per tal que l’equip de govern doni comptes de la liquidació del pressupost de 2011. Pere Regull ha avançat que tot i l’actual moment econòmic la situació del consistori no és tant dolenta com podria semblar. De fet, qualificava de bo el balanç econòmic el de l’Ajuntament.

El pressupost de 2011 es va fer sobre una previsió d’ingressos al voltant dels 50 milions d’€, feta primers d’any. Regull explica que finalment els ingressos van ser inferiors al previst, en prop de 3 milions d’€; però que tot i així s’ha tancat l’exercici havent gastat 230.000€ menys dels que es van ingressar. Per tant no s’ha generat dèficit i s’ha aconseguit un saldo positiu.
L’alcalde posava èmfasi en que de fet l’estalvi que s’havia aconseguit era d’uns 3 milions 300.000€. Unes xifres que s’assolien gràcies a la reestructuració internar del propi Ajuntament, sense acomiadar personal i sense fer retallades en serveis de cara a l’exterior.<br />Regull apunta que la xifra assolida és superior a aquests 230.000€, però que cal tenir present que des de fa alguns anys l’Ajuntament arrossega uns 6’5 milions d’€ fruit d’haver pressupostat entre els anys 2007 i 2008 una venda de terrenys que finalment no es va produir. Però sí es va fer la despesa en funció d’aquests diners pressupostats. Al llarg d’aquests darrers anys, diu Regull, el que s’ha estat fent és eixugar aquesta quantitat destinant-hi els diners que es poden aconseguir aplicant aquestes mesures d’estalvi.

L’alcalde apuntava també que aquesta quantitat, que ell qualifica de forat, és ja només de 2 milions d’€. La voluntat seria, explicava, que a finals d’aquest 2012 s’hagués aconseguit eixugar-la ja completament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: