Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El SAFAD ha atès 85 visites durant el 2011

La valoració del Servei d’Assessorament familiar sobre alcohol i drogues de Sant Sadurní ha estat molt positiva. El SAFAD ha complert dos anys, durant els quals s’han realitzat 131 visites, 85 de les quals en el darrer any, fet que demostra un augment del 118% per cent respecte el 2010.  <br />

Hi ha dos perfils principals d’usuaris: adolescents i joves que consumeixen cànnabis i per l’altra, persones d’entre 45 i 60 anys que pateixen problemes amb el consum d’alcohol. El gènere masculí, a més, és el predominant. També és destacable la participació de centres educatius, que han derivat alguns casos al servei.

L’any passat un 72% dels casos van arribar per voluntat pròpia i el 28% restant han estat motivats pel programa psicoeducatiu de mesures alternatives a la sanció econòmica per consum o tinença de drogues il·legals en menors d’edat, el seguiment dels quals es fa des del SAFAD.

Quant al programa, durant el període de març de 2011 a febrer de 2012 hi ha hagut 9 denúncies de sanció a menors per consum o tinença de drogues il·legals, que representen un 18% menys que en el període 2010-2011. D’aquests, 6 menors s’han acollit al programa de mesures alternatives, dels quals 2 han estat desfavorables i han acabat pagant la multa i dos favorables. Els altes dos estan seguint el programa.

Aquest programa té per finalitat aconseguir que la denúncia no quedi només en una sanció econòmica i prou, sinó que la persona menor assumeixi la seva part de responsabilitat, implicant també la família.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: