Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Popet, invent del vilafranquí Pedro García, busca inversors

El vilafranquí Pedro García millora i crea més prototips del seu invent, un aparell que imita els moviments de la mà per agafar objectes a distància.

Es diu El Popet i, inicialment, va néixer amb l’objectiu de recollir els excrements de les mascotes. L’invent va rebre el premi del públic de la Fira Internacional d’Idees i Invents Attic de Vilanova l’any 2009 i va generar força interès. Per això el Pedro García, el seu inventor, el va patentar i va seguir treballant fins a crear diversos prototips que no només van adreçats als propietaris de gossos, sinó també a persones amb mobilitat reduïda, gent gran que tingui dificultat per moure’s o persones que treballin en jardineria. N’hi ha de curts i de llargs i, el més complex, també serveix com a bastó.

El Popet recull objectes molt petits, com un cargol, i fins als 12 centímetres de diàmetre. A tots els models es pot aplicar una bossa, si es que es volen fer servir per recollir les deposicions dels animals.<br />El Pedro considera que la seva feina ja està feta i ara fa una crida perquè algú li agafi el relleu i fabriqui El Popet en grans quantitats perquè sigui comercialitzable.

El Pedro García es va quedar a l’atur a l’octubre del 2008 i va decidir comença a moure’s per crear alguna cosa nova aprofitant la seva formació en el camp de la metal·lúrgia.

Tot i que no té gos, li va cridar l’atenció que la gent que en té recull els excrements amb la mà. Per això va investigar i va veure que hi havia algun artilugi per evitar aquesta acció però, segons ens explica, no acabava de funcionar. Després de treballar-hi, va crear El Popet i el va presentar a Vilanova.<br />García, que resideix al barri de La Girada, ha volgut expressar, ara que hi ha tanta gent a l’atur, que amb esforç i constància sempre hi ha una sortida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: