Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El director general d’Economia Social i Cooperativa lloa a Vilafranca la tasca de Mas Albornà

Xavier López ha estat a la capital de l’Alt Penedès per conèixer, in situ, com treballa la gent de Mas Albornà.

El director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat ha pogut conèixer de primera mà el funcionament de la minideixalleria de la Plaça del Penedès i dels serveis de neteja viària que duen a terme els treballadors i treballadores amb discapacitat de Mas Albornà.<br />López ha destacat durant la seva visita que Catalunya té un llarg recorregut en l’experiència de centres especials de treball com el d’aquesta fundació privada penedesenca. I ha recordat que la tasca d’aquests centres és integrar a les persones amb algun tipus de discapacitat i fer-ho a través d’una activitat econòmica productiva i competitiva.<br />El director general ha lloat la tasca de Mas Albornà i ha destacat la seva dimensió social i la seva implantació al territori, ja que els seus treballadors fan diverses tasques, per exemple de neteja viària, a varis municipis de la comarca, entre els quals Vilafranca.
 

El Juan Antonio Espinosa fa més de tres anys que treballa a la minideixalleria de la Plaça del Penedès. Allà s’encarrega de rebre el material que la gent porta per reciclar i classificar-lo.

El Juan Antonio té un contracte de dilluns a dissabte i treballa sis hores al dia, tres al matí i tres a la tarda. Reconeix que últimament tenen menys feina i anima als vilafranquins a portar a la minideixalleria tot el que puguin reciclar.<br />Mas Albornà té 160 persones treballant en els diversos àmbits que porta la Fundació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: