Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Coscubiela fa una crida a participar a la vaga general

L’acte d’Iniciativa per Catalunya Verds amb el diputat Joan Coscubiela ha esdevingut un clam a favor de la mobilització ciutadana a la vaga general d’aquest 29 de març, en defensa dels drets socials i laborals. Més de 120 persones van omplir la sala de Mas Catarro, als Monjos, divendres passat, per escoltar el veterà exdirigent de CCOO. <br />

Joan Coscubiela ha explicat que la mobilització "està agafant molta força" arreu de l’estat i confia que la d’aquest dijous serà una "gran vaga general".

Coscubiela, que és professor de Dret del Treball a Esade, denuncia que la reforma laboral "no crearà ocupació ja que els seus objectius són facilitar l’acomiadament i imposar unes pitjors condicions de treball i de sou pels treballadors assalariats".

També adverteix que la rebaixa de salari dels treballadors del sector privat, sumada a les rebaixes i retallades del sector públic, deterioraran de forma molt important el consum interior afectant greument als autònoms, als professionals, als botiguers i a l’economia productiva.

El diputat d’ICV defensa que per fer front a la reforma laboral i impulsar un canvi en les polítiques econòmiques cal anar a la vaga general.

Segons Coscubiela, si el PP no fa marxa enrera, almenys serà l’inici de l’articulació de la resistència civil.

Per al dirigent ecosocialista, l’articulació de la societat civil mitjançant la participació de les persones en entitats de caire polític, sindical, veïnal, cívic i solidari és vital per "fer contrapès i de contrapoder cívic davant la minoria que gestiona els mercats financers".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: