Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Coordinació de polítiques de Joventut

La Generalitat i la Diputació de Barcelona coordinaran les polítiques de joventut amb el Consell Comarcal per tal de redibilitzar els esforços.

 

La setmana passada el saló de plens del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va acollir una reunió presentada pel conseller Raimon Gusi, amb la participació del director general de Joventut de la Generalitat, Antoni Reig, i la diputada adjunta d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona. A la reunió hi estaven convocats els regidors de Joventut dels municipis de l’Alt Penedès i servia per explicar a grans trets les línies d’actuació en matèria de Joventut i les eines de suport econòmic i tècnic a les polítiques locals de Joventut.  Prèvia a la trobada el director general i la diputada van mantenir una roda de premsa avançant el contingut del seu missatge als mitjans. Antoni Reig, va destacar que l’Alt Penedès ha estat des de fa molts anys una comarca precursora en polítiques de Joventut, assenyalant de forma específica el projecte Dinamo, impulsat dels del Consell Comarcal. El director general va apuntar també que la Generalitat té com a principal prioritat en aquests moments acostar-se en suport als municipis. En aquest sentit va avançar que en breu sortirà publicat el pressupost que la Generalitat destinarà aquest 2012 a finançar directament polítiques de joventut dels ajuntaments. Per la seva banda la diputada adjunta d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona, va remarcar la necessitat de disposar de Plans Locals de Joventut. És a dir d’una planificació que faci diagnòstic del potencial actual dels municipis i dels objectius a assolir. Un pla que pot determinar polítiques de joventut diferents en funció de cada municipi. D’aquesta manera Ajuntaments, Consell Comarcal, Diputació i Generalitat faran un treball conjunt de coordinació per tal de redibilitzar els esforços. La perspectiva de la Generalitat passa per donar prioritat a dos eixos principals en les polítiques de joventut actuals, donades les circumstàncies de crisi que estem vivint. Les polítiques prioritàries passen per aspectes de promoció de l’ocupació i per temes de formació entre la gent jove. 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: