Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comissions Obreres i UGT demanen la implicació de tota la societat penedesenca contra la reforma laboral

Aquesta tarda, representants dels sindicats, els partits polítics Iniciativa per Catalunya Esquerra Unida i Alternativa i Esquerra Republicana i l’entitat Equalmón, han volgut escenificar aquesta implicació.

Des de Comissions Obreres i UGT creuen que els ciutadans estan molt cansats de pagar els plats trencats de quatre anys i mig de crisi i, per això, han demanat que partits polítics i entitats se sumin a la jornada de vaga convocada pel dijous que ve, 29 de març. De moment, els sindicats auguren un bon seguiment de la vaga, segons explica el secretari general de la UGT a les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès i el Garraf Francesc Rica.
 

A l’Alt Penedès i al Garraf, Comissions Obreres ha comptabilitzat fins al moment 1.200 adhesions individuals i 211 empreses, de les quals més d’un centenar són de l’Alt Penedès. També hi ha 37 seccions sindicals d’empreses de més de 50 treballadors que donen suport a la convocatòria. En total, Comissions calcula que les adhesions suposarien unes 7.000 persones entre les dues comarques.<br />Ara, els sindicats disposen d’una setmana per seguir informant a la població sobre el retrocés en drets socials i laborals que suposa la reforma laboral, segons diuen, i per intentar diluir els piquets empresarials que coarten el dret de fer vaga dels treballadors.

També el col·lectiu de les persones aturades serà informat amb deteniment del que suposa la reforma. El secretari general de Comissions Obreres a l’Alt Penedès i al Garraf Albert Rodríguez ho explicava.

Els sindicats també fan una crida perquè la gent faci vaga de consum.<br />Els qui també s’han volgut pronunciar respecte la vaga del dia 29 són els sindicats de l’educació. Aquesta tarda es convocaven concentracions arreu de Catalunya per protestar contra les retallades en l’educació pública i per demanar la participar dels professionals del sector a la jornada de vaga. A Vilafranca, la trobada s’ha desconvocat per falta de participació, però els representants sindicals han apuntat les seves queixes relacionades amb les retallades salarials i una precarietat creixent del sistema públic.

El dia 29, la manifestació dels sindicats està convocada a les sis de la tarda a Vilafranca i a Vilanova i a les dotze del migdia a Sant Sadurní. Per la seva banda, la CGT, la CUP i altres col·lectius de l’esquerra independentista han convocat a les 12 del migdia a la capital de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: