Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comiat a l’exposició Tast de Vinseum

L’exposició Tast de Vinseum ha tancat portes aquest diumenge sense aglomeracions de públic i a l’espera d’obrir el proper mes de juny la nova exposició al renovat Palau Reial.

L’exposició "Tast de VINSEUM. Què hi ha en una copa de vi?" ja és història. Aquest diumenge ha tancat definitivament les portes al públic, amb una jornada de portes obertes que ha rebut pocs visitants. A partir d’ara el VINSEUM estarà temporalment tancat al públic. El motiu d’aquest tancament al visitant és el trasllat dels suports museogràfics de l’exposició  a les remodelades instal·lacions del Palau Reial.  L’exposició Tast de VINSEUM va ser dissenyada per poder reutilitzar els seus suports museogràfics. Això obliga ara a tancar l’exposició per desmuntar-la i  dur a terme el seu trasllat al Palau , on es realitzarà el muntatge de la nova exposició estable. El president del Vinseum, Pep Soler, assenyala que durant 4 anys la mostra ha permès que es mantingués una exposició permament, mentre s’ha estat treballant en la reforma del Palau Reial i en la catalogació i conservació de les peces del museu. Aquest diumenge pocs van ser els curiosos que van acomiadar l’exposició amb la seva presència. Alguns visitants, per exemple la Conxita i el Pere, venien de Tarragona a veure-la per primera i última vegada. La mostra es va obrir fa quatre anys sota l’eslògan "Tanquem per a obrir", i potser aquest missatge no va arribar prou al públic local, perquè , com reconeix el Pep Soler, ha costat molt fer arribar el missatge que es podia continuar visitant el museu, un handicap que el president del Vinseum espera superar al mes de juny amb la inauguració del renovat Palau Reial. Al Palau no s’exposarà només el Tast de VINSEUM , sinó una nova proposta expositiva amb nous continguts i plena de sorpreses. L’exposició tanca al públic però el Museu continua treballant,  organitzant activitats, restaurant peces de les col·leccions, atenent consultes. Ara esperen uns mesos de molta feina acabant de bastir la seu emblemàtica de VINSEUM amb la nova exposició i tots els nous serveis, l’auditori, la taverna i la botiga del Palau Reial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: