Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cine Club Vilafrana i el Moviment 15-M Vilafranca creen el primer cicle de cinema de denúncia social i lliure distribució

El cicle, titulat "Indignació davant la pantalla, reacció davant del futur", es farà durant el mes de març i ha comptat amb el suport de set entitats: Plataforma Afectat per la Hipoteca del Penedès, Assemblea de Drets Socials de Vilafranca, Afabar Alt Penedès, Ecoxarxa Penedès, Entrepobles Penedès, Fem Pinya i Suport Tibet.

Aquest divendres es projectarà el primer dels films, Interferències, un documental ficcionat que reflexiona sobre la crisi global que patim a través de la història d’una companyia teatral. Com explicava des del movimente 15M de Vilafranca en Daniel Esplugues, es tracta de films que tenen molta qualitat i que a més ofereixen una interessant visió sobre qüestions socials.
La següent projecció serà Debtocracy, el divendres 16. Un documental que analitza la situació que viu Grècia arran de la crisi del deute extern. Finalment el divendres 30 es podrà veure La pistola de mi hermano, una ficció que desgrana la vida d’un jove que deambula per una vida sense motivacions i per una generació plena de joves conformistes i superficials.

Es tracta de tres films de denúncia de la situació actual i de conscienciació, a la vegada que ofereixen una possible alternativa a l’exhibició de cinema convencional, ja que són pel·lícules amb llicència de Creative Commons, un dels tipus de llicències alternatives al copyright que permeten un distribució més oberta i flexible de l’obra, ja que és l’autor qui decideix la manera de compartir i distribuir el treball. En aquest sentit, el president de Cine Club Vilafranca, Josep Maria Escofet, destaca que aquestes noves fórmules permeten que obres que tenen difícil distribució puguin arribar a un públic més ampli.

Després de cada projecció es farà un petit debat entre els assistents, tot i que la intenció dels organitzadors és convidar persones relacionades amb cada film projectat. En el cas d’aquest divendres vindrà Julián Altuna, membre de la Fundació Quepo i productor d’Interferències.<br />Totes les sessions són gratuïtes, però aquest cicle també permetrà presentar al públic fórmules defensades per la cultura lliure, com l’entrada inversa de caràcter voluntari: els assistents que vulguin podran fer l’aportació econòmica que desitgin per ajudar a finançar les despeses del cicle.

Més informació a <a href="http://www.cineclubvila.cat/llargmetratge/939-cicle-de-cinema-de-denuncia-social-i-lliure-distribucio.html">http://www.cineclubvila.cat/llargmetratge/939-cicle-de-cinema-de-denuncia-social-i-lliure-distribucio.html</a>

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: