Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aturada l’activitat industrial a l’Alt Penedès i seguiment desigual a l’ensenyament

Segons el sindicat CCOO, avui l’activitat industrial, tant al sector alimentari, logístic, com metal·lúrgic de la nostra comarca està aturada al 95%. <br />

Grans empreses que tenen torn de nit com el centre logístic de Mercadona a Sant Sadurní, Freixenet, Sandhar, la Brose als Monjos, CSI, Alcisa o Robert Bosch a Castellet i la Gornal tenien una activitat pràcticament nul·la.

Al torn de matí la dinàmica ha estat igual: les empreses estan aturades, tret d’algun taller de treballadors autònoms que després de ser informats pels piquets han seguit treballant amb la persiana baixada.

Segons els sindicats, l’acció informativa dels piquets es desenvolupa sense incidents destacats. Tot i això, hem sabut que al polígon de Sant Pere Molanta, els piquets de primera hora del matí només deixaven entrar caps i directius.

D’altra banda, CCOO denuncia la coacció que pateixen els treballadors de Torres i Agromillora Ibérica per part de la direcció i entre les empreses denunciades hi ha El Picarol de Vilafranca.<br />El secretari general de CCOO a l’ Alt Penedès-Garraf, Albert Rodríguez, fa un balanç molt positiu.

A l’ensenyament el seguiment de la vaga és desigual a escoles, llars i instituts.

A Vilafranca, l’escola Cristòfor Mestre té un únic mestre de vaga i dels 490 alumnes, en falten un centenar. Al Mas i Perera hi ha dos professors de vaga, a l’Estalella Graells hi ha 6 mestres secundant la vaga general i un 65% d’alumnes fent classe. En canvi, al Pau Boada tenen 21 treballadors de vaga i 14 a l’escola, oferint serveis mínims a uns 25 alumnes.<br />Als instituts el seguiment és superior: per exemple a l’Eugeni d’Ors la meitat dels professors fa vaga i al matí tan sols han anat a classe uns 45 alumnes.

<br />Al comerç i a l’hostaleria, el seguiment de la vaga general és superior respecte la darrera convocatòria segons Rodríguez, tot i que alguns establiments han canviat el seu dia de descans personal per aquest dijous.

Algunes entitats bancàries han quedat tacades de pintura i enganxines sindicals i segons l’ADEG, els serrallers no podien cobrir la demanda de les nombroses urgències que rebien per panys i persianes mètal.liques inutilitzats. <br />Des de CCOO, el seu líder al Penedès-Garraf vol recordar que els vaguistes també defensen els drets dels treballadors que han optat per no secundar la vaga.

Aquesta tarda, els dos sindicats majoritaris centraran els seus esforços a aconseguir una manifestació multitudinària, a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: