Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha establert una rotonda provisional a l’Avinguda de Tarragona amb la carretera de Moja per millorar la fluïdesa de la zona

Aquesta és una altra de les mesures que, des de l’Ajuntament, s’estan aplicant de forma provisional als punts més conflictius de Vilafranca a nivell de mobilitat. La rotonda aprofita els elements urbans que ja hi ha a la confluència entre l’Avinguda de Tarragona, la carretera de Moja i el carrer de Francesc Macià i es completa amb tanques provisionals.

Està funcionant des de dimecres al matí i, de moment, tot i el desconcert inicial que provoca qualsevol canvi circulatori, sí que es nota una millora en la fluïdesa del trànsit perquè els vehicles circulen contínuament i els peatons no han d’esperar-se a cada semàfor.<br />L’Ajuntament de Vilafranca, des del Servei de Mobilitat, està plantejant una política en què el trànsit s’autoregula segons les necessitats de cada moment, amb els semàfors en fase ambre. La rotonda és una de les proves que s’uneixen a les que ja s’estan aplicant des de fa tres setmanes a la Rambla de Nostra Senyora i a l’Avinguda de Tarragona amb el lateral de la rambla de Sant Francesc. Ara hi haurà un període de proves i s’instal·laran bandes a la calçada per controlar el trànsit de vehicles. Un cop l’Ajuntament disposi de les dades necessàries i hagi copsat les sensacions de conductors i vianants es decidirà si els canvis s’apliquen definitivament. De moment, les sensacions són positives, segons el regidor de Mobilitat Josep Maria Martí.
 

La resposta del trànsit està sent especialment positiva, segons l’Ajuntament, en els dies laborables. Mentre que en hores punta i dies de més aglomeració de vianants, com ara els dissabtes de mercat, la circulació és més fàcil de regular a través dels agents de la policia local. Per tant, sembla que els canvis seran definitius, amb algun retoc que afectaria la sortida dels vehicles de l’aparcament de SABA.

En el cas de la rotonda provisional de l’Avinguda de Tarragona, si s’instal·la finalment, suposarà que es repensin les parades del bus urbà i del transport escolar que dóna servei als instituts o que la dimensió de la rotonda s’adapti a l’espai que necessiten els autocars. L’alcalde també ha dit que la construcció de la rotonda hauria d’esperar al pressupost de l’any vinent.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: