Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Regull assegura que Vilafranca ha d’actuar amb mà ferma per evitar la proliferació de barraques

L’alcalde de Vilafranca ho ha afirmat en l’espai de diàlegs de Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió. De fet, ha recordat que ja fa temps que es treballa en aquesta direcció per tal de detectar aquestes persones que viuen en condicions tant poc adequades com les d’una barraca.

Ha recalcat que es fa de manera coordinada entre diferents serveis municipals, i que sempre s’ha buscat poder parlar amb les persones afectades i buscar solucions que permetin unes condicions de vida més dignes.
Regull ha estat també rotund en afirmar que Vilafranca no es pot permetre ser una població que cridi a la instal·lació de barraques. Per tant, considera que aquestes situacions s’han de tallar d’arrel. Sempre, però, mirant de donar alternatives a les persones implicades.

Des de l’Ajuntament es fa èmfasi en la necessitat de vetllar per les condicions en que viuen els veïns de la vila, però al mateix temps també recorden que s’han trobat amb situacions de picaresca en que cal actuar també. Des de persones que estan cobrant pensions més o menys altes, fins a d’altres que pagaven lloguers a tercers per viure en pisos ocupats.

Regull ha recordat què enguany s’ha obert l’Alberg municipal per acollir persones necessitades i sense sostre en aquests dies tant freds, però que els desallotjats de les barraques no n’han estat els usuaris. <br />Finalment, en resposta a una demanda de la CUP de fer una junta de portaveus sobre aquesta qüestió, Regull ha explicat que el lloc de parlar d’aquestes qüestions serà una trobada la propera setmana amb representants dels diferents partits per explicar què s’ha fet i com.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: