Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’edició d’enguany del Concurs de Castells de Tarragona es disputarà entre dos dies

30 colles en seran les participants.

Després de mesos de rumors sobre possibles fórmules, el Concurs de Castells de Tarragona es celebrarà el 6 i 7 d’octubre i reunirà a les trenta colles millor classificades en el rànquing estrella calculat amb les actuacions des del passat 1 de setembre i fins a la diada de Sant Ramon del 31 d’agost d’aquest any a Vilafranca. Així s’ha explicat en la presentació de l’edició d’enguany del concurs, la 24ena, que tornarà a la Tarraco Arena Plaça repartida en dos dies, les 12 millors colles actuaran diumenge en l’horari habitual, a partir de les deu del matí. Un concurs que es traduirà en una biennal, seguint la proposta feta fa uns mesos per Josep Bargalló, passant de 14 a 30 les colles participants. Pel que fa a la participació de les colles tarragonines, tant Serrallo com Sant Pere i Sant Pau renuncien a participar en la jornada de diumenge i intentaran entrar en la jornada de dissabte entre les 30 millors colles classificades. En el cas de que no ho aconseguissin, l’organització es reserva el dret de convidar-les. El pressupost d’aquesta nova fórmula serà de 340.000 euros, 200.000 dels quals seran aportats per l’Ajuntament, que redueix en 50.000 euros l’aportació fet ara fa dos anys. La resta d’ingressos es rebrà de les entrades, que pujaran en nombre i preu, i dels patrocinadors. Així mateix, es reduirà en un 10% les quantitats atorgades en premis a cada colla. El diumenge 7 d’octubre al matí actuaran les 12 primeres colles del Rànquing i el dissabte a la tarda actuaran les 18 colles restants. Tot i que les colles actuaran en dos dies diferents, hi haurà una única classificació final, per tant, una colla que actui dissabte podria quedar per davant d’una colla que actui diumenge a la classificació. Els Castellers de Vilafranca han guanyat els últims 5 Concursos de forma consecutiva, i enguany volen poder alçar-se amb el sisè. En el conjunt de la història de la colla, els vilafranquins n’han guanyat 8. El proper Concurs de Castells a Tarragona serà el primer després de que els Castells fossin reconegut Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el novembre de 2010.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: