Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca manté l’alerta davant l’onada de fred

A banda del sentit comú que s’ha d’aplicar en casos com el d’aquests dies, abrigar-se força i no agafar el cotxe excepte si no és completament necessari, els ajuntaments dels municipis de la nostra comarca posen en marxa dispositius especials per a evitar qualsevol incident. Tot i que és a les zones més altes on es produeixen els principals problemes quan neva o glaça, també a Vilafranca es prenen mesures preventives.

<br />Des d’ahir, els operaris de l’ajuntament han tirat sal a punts especialment perillosos per tal d’evitar relliscades. I, mentre duri l’onada de fred, s’ha obert una planta de l’alberg de joventut, amb 60 places, per a acollir les persones sense sostre que ho necessitin. Aquesta nit passada ja hi han dormit nou persones.<br />Des de l’Ajuntament, la principal preocupació és el gel i els problemes de mobilitat que se’n puguin derivar.
 

El risc més alt per nevades a l’Alt Penedès s’ha produït durant aquest matí, però la probabilitat de que continuï nevant es manté en un risc més baix fins a la matinada de divendres. A les zones altes de la comarca s’han pres precaucions des de primera hora del matí. A Mediona s’han suspès les classes i es requereixen cadenes per circular per la carretera BV-2136. A més, hi ha un avís per neu i glaç a la comarcal 244 del mateix municipi. D’altra banda, la ruta de transport escolar que arriba a Pontons s’ha hagut d’aturar a Torrelles. A l’escola de Pontons han fet classe al matí però han decidit suspendre les classes a partir d’aquesta tarda.

Després d’aquestes primeres nevades a la nostra comarca, caldrà estar molt atents al fred. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures es desplomaran i les glaçades seran la tònica general. Per tant, s’hauran d’extremar les precaucions al volant a les carreteres comarcals.<br />La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha pujat a fase d’Emergència el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT i recomana a la ciutadania que avanci, en la mesura del possible, la tornada a casa seva. En l’àmbit escolar, la recomanació d ela Direcció general és que els pares que puguin vagin a recollir als infants i marxin cap a casa. A tots aquells que no puguin anar a buscar als seus fills, les escoles tenen un protocol d’actuació per a casos d’emergència i es faran càrrec dels infants.<br />Les mesures que s’estan prenent davant d’aquesta onada de fred també afecten l’Atenció Primària de Salut. Al CAP Alt Penedès s’han preparat per rebre més pacients durant aquests propers dies ja que el fred intens pot agreujar patologies cròniques i fer que augmentin els casos de grip.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: