Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat modificacions en els sistemes del Pla General d’Urbanisme per que el seu desenvolupament sigui assumible econòmicament

El punt més destacat del ple ordinari d’aquest dimarts va ser l’aprovació inicial d’una modificació del POUM, d’ajustos de sistemes urbanístics d’espais lliures, equipaments i comunicacions.

El regidor d’urbanisme, Josep M Martí, va apuntar unes consideracions prèvies assenyalant que el pla d’urbanisme aprovat el 2004 assenyalava del total de 1.986 hectàrees de sol que té Vilafranca, 430 hectàrees de sol urbà, 261 hectàrees de sol urbanitzable i 1.293 hectàrees de sol no urbanitzable. Passats 8 anys i tot i el boom immobiliari no s’ha ocupat sol nou.
Martí apunta que les previsions del Pla d’Urbanisme no es compliran a llarg termini i que els sistemes de sol públic previstos són molt elevats. Per aquest motiu indica que algunes de les mesures que es modifiquen han de servir perquè el desenvolupament sigui econòmicament assumible. En concret es trasllada una part de l’espai reservat a la zona esportiva pel seu creixement a la muntanya de Sant Jaume, on s’hi vol impulsar un espai d’esport, oci i natura. Fora de la zona esportiva es requalifiquen alguns edificis o espais destinats a equipaments públics, com la Casa Feliu de la Rambla, l’edifici de la Virben a les Clotes o els sols que han d’acollir el futur Centre Cívic a l’Espirall.

Per part d’ERC, Pep Quelart, va lamentar que un document com aquest amb tantes modificacions s’hagi facilitat amb poc temps per al seu estudi.

Quelart va anunciar el vot en contra per determinats punts, com per exemple el de reduir part de l’espai d’equipaments de la zona esportiva o com el de l’espai dels Centre Cívic.<br />Per part d’ICV, Bernat Villarroya, va assenyalar que molts aspectes de la modificació són comprensibles però va apuntar que no està d’acord amb el canvi de qualificació d’equipament privat de l’edifici municipal de la Rambla on hi ha l’escola Sant Josep.

En aquest cas el regidor d’urbanisme va dir que es tractava d’un error i que no està previst qualificar de privat l’edifici.<br />Per part del PP, Josep Ramon, també mostrava l’acord a la filosofia dels canvis, per exemple per fer assumible econòmicament l’espai de la zona esportiva.

El PP mostrava però el seu desacord en el tema del Centre Cívic de l’Espirall.

En canvi la CUP, tot i reconèixer que hi ha alguns aspectes tècnics necessaris, recordava el seu posicionament contrari al Pla D’Urbanisme des del 2004.

Finalment el portaveu del PSC, Francisco Romero, exposava la voluntat de facilitar el tràmit, però indicava que s’haurien d’aprofitar els mecanismes del mateix POUM per plantejar els canvis amb la informació i el debat suficients.

Finalment la modificació es va aprovar amb els vots a favor de CiU i el PSC, les abstencions de CUP, PP i ICV i el vot contrari d’ERC.<br />D’altra banda el ple també va aprovar un nou reglament del Consell de la Festa Major, amb l’abstenció del PP, i es va ratificar la modificació dels estatuts del Consorci Sociosanitari de Vilafranca amb els vots favorables de CiU, PSC i PP i els vots en contra de CUP, ICV i ERC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: