Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha acordat explorar la possibilitat de liquidar els seus impostos, de forma legal, a l’Agència Tributària Catalana

Bona part del ple municipal es va dedicar al debat de les diferents mocions que es presentaven.

<p />

La primera, promoguda per ERC i esmenada pel govern va acabar aprovant un redactat en el que destaca que l’ajuntament explorarà la possibilitat de liquidar els seus impostos, de forma legal, a l’Agència Tributària Catalana i proposarà a les forces polítiques del Parlament que promoguin la modificació de la legislació tributaria catalana per tal que pugui recaptar els impostos de caràcter estatal. La moció es va aprovar amb el vot en contra del PP. Per part de la CUP es va retirar una moció sobre el rebuig a l’increment de l’IBI a l’espera de les darreres notícies sobre com s’aplicarà finalment aquest impost. També es va aprovar una moció de la CUP proposant l’estudi per la creació d’un servei de reutilització de mobles vells, i una moció demanant la reducció de les tarifes del transport públic.<br />El ple va debatre també dues mocions sobre la reforma laboral. La primera de la CUP amb el suport del sindicat CGT demanant la retirada de la reforma. Aquesta petició va motivar que la moció no s’aprovés amb els vots contraris de CiU i el PP. D’altra banda PSC, ICV i ERC, a petició del CCOO i UGT, també van presentar una moció. En aquest cas es va donar la paraula a la sindicalista, Anna Carnicer, que entre d’altres aspectes va assenyalar que la reforma, oferint bonificacions a la contractació d’aturats que percebin prestació discrimina als aturats sense prestacions.

En aquest cas la moció demanava que es convoqui la mesa del diàleg social per obrir un procés de negociació. En aquest cas la moció es va aprovar amb el suport de tots els grups excepte el vot contrari del PP.<br />Finalment la CUP va presentar una moció d’urgència en suport als estudiants del País Valencià, moció que va rebre també el suport de tots els grups menys del PP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: