Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca calcula que rebrà entre 3 i 4 milions d’euros del pla de xoc de la Diputació

Recentment, la Diputació de Barcelona va anunciar un pla de xoc per subministrar líquid als ajuntaments, pressionats econòmicament pels deutes que acumula la Generalitat.

A l’Ajuntament de Vilafranca se li deuen uns quatre milions d’euros i l’expectativa és que l’aportació de la Diputació sigui d’entre tres i quatre milions i que arribi a finals de març. Segons el regidor d’Hisenda Aureli Ruiz, aquests diners permetran mantenir la qualitat dels serveis socials i educatius, els que més corrien el risc ara de perdre qualitat a causa de les possibles retallades.
 

Els diners que la Diputació ofereix als ajuntaments permetran també pagar als proveïdors, que ara estan cobrant amb més retard del que és habitual. L’Ajuntament de Vilafranca solia pagar a 40 o 45 dies i ara està pagant a 60. No és ni molt menys una xifra alarmant, si la comparem amb altres ajuntaments de ciutats similars a Vilafranca, però es tracta d’un termini que s’estava allargant a mesura que s’acumulava el deute de les administracions superiors.<br />On s’ha notat especialment aquest deute és a les subvencions de les entitats.

Ruiz recorda que la Diputació de Barcelona està assumint el paper que li pertoca i que els ajuntaments han de seguir contenint la despesa en un context complicat que sembla que s’allargarà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: